13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Lira BK - Ohtana/Aapua FF

På Porsö IP spelar Lira och Ohtana/Aapua 0-0
OA kommer till match utan flera viktiga kuggar så vi visste att det skulle bli tufft att få med sig poäng från matchen.
Första halvlek inleds jämnt utan några större målchanser under första kvarten. Lira har efter det ett litet övertag spelmässigt och får på ett par vassa skott som Felle dock säkert räddar. OA skapar ändå halvlekens bästa chans när Danne Mäki, på ett inspel, sätter tiil foten där bollen smiter precis utanför målvaktens vänstra kryss. 0-0 i paus är siffror vi får vara nöjda över.

Andra halvlek inleder Lira bäst och vi får mest rikta in oss på försvarsspel, vilket vi gör bra. I den 62:a minuten uppstår kalabalik framför Felle i målet. Händelsen utmynnar i ett rött kort för Liras Leonard Kagabo medan Felle får syna det gula kortet. Med en man mer sista halvtimmen började vi tro på tre poäng, men vårt anfallsspel blir bara marginellt bättre och vi skapar inga riktigt bra lägen. Lira försvarar sig bra och satsar på några kontringar som dock inte blir riktigt farliga utan matchen slutar 0-0. I ett hårt kämpande OAFF går plussen till Felle i målet, mittbackarna Kotten och Elias Ylipää samt Elias Pääjärvi som spelade säkert på sin backplats. Offensivt kan vi mer än vi visade idag. Lira hade sina främsta i målvakten Robin Eriksson, mittfältaren Marcus Johansson och Leonard Kagabo.